Kyllingkjøttdeig med daddelchutney, paprika og jasminris
15-20
Laktosefri

Kyllingkjøttdeig med daddelchutney, paprika og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • salt
  • pepper
  • olje

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
½ stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Kyllingkjøttdeig

vårløk
Vårløk
½ pakke
kyllingkjøttdeig
Kyllingkjøttdeig
300 g
daddelchutney
Daddelchutney
1 glass

Tilbehør

lettmajones
Lettmajones (Egg)
1 pakke
lime
Lime
1 stk
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
1 pakke
koriander
Koriander
1 bunt
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 907 kcal
  • Fett 35 g
  • Karbohydrater 101 g
  • Protein 46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en mildere majones, kan soya- og ingefærsausen sløyfes, og kun brukes til kyllingen.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Grønnsaker: Skyll, rens og strimle paprikaen tynt. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. 
  3. Kyllingkjøttdeig: Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, til den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den videre til den er gjennomstekt. Smak til med litt salt og pepper. Tilsett daddelchutneyen og vårløken. Skyll og rist ut glasset med chutney med litt vann, og ha i stekepannen. La pannen stå på svak varme i omtrent 2 minutter, under omrøring. 
  4. Kyllingkjøttdeig, fortsettelse: Vend inn paprikaen og gulrøttene, og la det hele stå på lav varme frem til servering. 
  5. Tilbehør: Ha lettmajonesen i en skål og bland inn saften fra halve limen og halve pakken med soya- og ingefærsausen. Smak til med pepper. Del resten av limen i båter. Skyll og hakk korianderen grovt. 
  6. Servering: Smak til kyllingkjøttdeigen og grønnsakene med resten av soya- og ingefærsausen. Topp med limemajonesen, peanøttene og korianderen. Server limebåtene ved siden av. God middag!