Vietnamesiske ferske vårruller med reker og hoisin- og peanøttsaus
25-35
Laktosefri

Vietnamesiske ferske vårruller med reker og hoisin- og peanøttsaus

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • skalldyr,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

    Vårruller

    gulrot
    Gulrot
    1 stk
    agurk
    Agurk
    1 stk
    mynte
    Mynte
    1 bunt
    reker
    Reker (Skalldyr)
    1 pakke
    rispapir
    Rispapir
    1 pakke
    strimlet kålsalat
    Strimlet kålsalat
    120 g
    chilimajones
    Chilimajones (Egg, Sennep)
    1 pakke

    Hoisin- og peanøttsaus

    sesam- og chilisaus
    Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
    1 pakke
    hoisinsaus
    Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
    1 pakke
    hakkede peanøtter
    Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
    1 pakke
    lime
    Lime
    ½ stk
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 840 kcal
    • Fett 46 g
    • Karbohydrater 84 g
    • Protein 22 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Sett grønnsakene, urtene og rekene i hver sine skåler på bordet, og en bolle med varmt vann i midten av bordet. Så kan alle rulle sine egne vårruller!

    1. Vårruller: Skrell gulroten og skyll agurken og mynten. Kutt agurken og gulroten i strimler, og dra av myntebladene. Ha rekene i en skål.
    2. Hoisin- og peanøttsaus: Rør sammen sesam- og chilisausen, hoisinsausen og peanøttene i en skål. Smak til med saft fra limen. Server dippsausen til retten.
    3. Vårruller, fortsettelse: Fyll et dypt fat eller bolle med varmt vann (se tips). Dypp ett og ett rispapir i vannet i 5 sekunder. Legg det over på en tallerken mens arket fortsatt er litt stivt (det vil mykne etterhvert som du fyller det). Fyll rispapiret med rekene, agurk- og gulrotstrimlene, kålsalaten, chilimajonesen og myntebladene. Løft rispapiret fra undersiden og over fyllet. Brett så inn hver av kortsidene og rull sammen til en stram rull.
    4. Vel bekomme!