Kjøtt- og grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og brun saus
20-30

Kjøtt- og grønnsakskarbonader med ovnsbakte rotgrønnsaker, potetmos og brun saus

Saftige karbonader, smaksrike rotgrønnsaker og fyldig potetmos. Dette er som å komme inn på bestemors kjøkken.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Potetmos

potetmos
Potetmos (Melk, Laktose)
500 g

Ovnsbakte rotgrønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
pastinakk
Pastinakk
1 stk
gul løk
Gul løk
1 stk

Karbonader

karbonader med grønnsaker
Karbonader med grønnsaker
360 g

Brun saus

brun saus
Brun saus (Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 785 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 66 g
  • Protein 36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Potetmos: Kok opp en kjele med vann. Legg posen med potetmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
  3. Ovnsbakte rotgrønnsaker: Skrell gulrøttene, pastinakken og løken. Kutt grønnsakene i store terninger. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og møre.
  4. Karbonader: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 3 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. 
  5. Brun saus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
  6. Potetmos: Ha potetmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
  7. God middag!