Salsicciaburger med potetfries, sitronsyltet rødløk og chilimajones
20-30
Laktosefri

Salsicciaburger med potetfries, sitronsyltet rødløk og chilimajones

Hva slår vel en god og saftig hamburger med klassisk tilbehør på en helt vanlig hverdag? Dette er hverdagskos på sitt beste.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • bygg,
  • hvete,
  • rug,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetfries

bakepotet
Bakepotet
1 stk

Sitronsyltet rødløk

rødløk
Rødløk
1 stk
sitron
Sitron
1 stk
Sukker
1 ss

Salsicciaburger

salsicciadeig
Salsicciadeig
150 g

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
tobladssalat
Tobladssalat
50 g
grove hamburgerbrød
Grove hamburgerbrød (Soya, Bygg, Hvete, Rug)
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1169 kcal
  • Fett 58 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha resten av den syltede rødløken på et lite glass og oppbevar i kjøleskapet. Løken holder seg godt i opp til 1 uke.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Potetfries: Skyll og kutt bakepoteten i staver. Ha potetstavene i en ildfast form og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetfriesene i ovnen i omtrent 20 minutter eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  3. Sitronsyltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha rødløken i en kjele, press over saften fra sitronen, og ha i 1 ss sukker og litt salt. Kok opp under lokk. Ta kjelen fra varmen og la rødløken syltes frem til servering.       
  4. Salsicciaburger: Elt kjøttdeigen lett sammen, og form en burger av deigen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek burgeren i 3–4 minutter på hver side. Ta burgeren ut av stekepannen, og tørk ut pannen med kjøkkenpapir.   
  5. Tilbehør: Skyll tomaten og salaten. Kutt tomaten i skiver. Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels varme. Stek burgerbrødet med snittflaten ned i den tørre stekepannen i 1 minutt. 
  6. Servering: Sett sammen burgeren slik du liker den, og server chilimajonesen og potetfriesene til retten.