Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing
15-20
Laktosefri

Krydderstekt laks i tortilla med rødkålsalat og curry- og mangodressing

Fyll de varme tortillaene med sprø kålsalat og saftig, krydret laksefilet, og topp det hele med en smakfull dressing. En rask middag som kan spises med hendene.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • gluten,
  • soya

Basisvarer

  • eddik 7 %
  • sukker
  • vann
  • salt
  • pepper
  • aluminiumsfolie (kan sløyfes)
  • olje

Kålsalat

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
edamamebønner
Edamamebønner (Soya)
1 pakke
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Eddik 7 %
¼ dl
Sukker
½ dl
Vann
1 dl

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½ pakke

Tortillalefser

hvetetortillaer
Hvetetortillaer (Hvete, Gluten)
2 stk

Tilbehør

curry- og mangodressing
Curry- og mangodressing (Egg, Sennep)
¼ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 961 kcal
  • Fett 52 g
  • Karbohydrater 73 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek én og én tortilla i en middels varm stekepanne med litt olje, til de er gylne. Da trenger du ikke sette på stekeovnen. Har du ikke eddik 7 %, kan du fint bruke en annen type eddik.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kålsalat: Kok opp edamamebønnene, ¼ dl eddik, ½ dl sukker og 1 dl vann. Ha rødkålen og ingefærblandingen i en bolle, hell over syltelaken og edamamebønnene, og vend godt om. Prøv å sil så ut mye olje av ingefærblandingen som mulig før du har den i salaten. La kålsalaten stå på benken frem til servering. Smak til med salt og pepper.
  3. Laks: Skjær fisken i strimler på omtrent 1 cm på langs. Vend fisken i sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 1–2 minutter på hver side. Smak til med salt.
  4. Tortillalefser: Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 8–10 minutter før servering.
  5. Tilbehør: Server curry- og mangodressingen til retten. 
  6. Restetips: Lag en quesadilla av de siste hvetetortillaene. Legg en tortilla i en tørr og middels varm stekepanne, ha på ost, og legg på den siste tortillaen. Stek den i 2–3 minutter på hver side.