Kyllingbryst med urte- og hvitløksbakte poteter, gulrøtter og sitronsmørsaus
4.15 (66)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- salt
- pepper
Gulrøtter
400 g
Hvitløksfedd
1 stk
Poteter
350 g
Honning
1 pakke
Urtemiks
½–1 pakke
Kyllingbryst med skinn
300 g
Smør
1 ss
Smørsaus
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 605 kcal
- Fett: 27 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bruk et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen, til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter, før du skjærer den i tynne skiver.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og kutt gulrøttene i fire staver. Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt potetene i tynne båter.
Fordel gulrøttene utover den ene siden av et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene og hvitløken utover den andre siden. Ha over litt olje, salt og pepper. Vend i tillegg honningen inn i gulrøttene. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, til grønnsakene er gylne og gjennomstekte. Krydre med urtemiksen de siste 3 minuttene av steketiden.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Ha kyllingen over i ildfast form, og stek den i ovnen i omtrent 6 minutter (se tips). La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter før du skjærer den i skiver.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. Smak til med litt saft fra sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter og server til retten. Nyt måltidet!
God middag!