Glutenfri
Vegetar
Chili sin carne med maissalsa, tortillachips og fullkornsris
4.17 (150)
Under 20 min
9 Ingredienser
En rask chili sin carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og maissalsa. En vegetarisk variant av denne middagsklassikeren.
En rask chili sin carne med mye smak, servert med tortillachips, rømme og maissalsa. En vegetarisk variant av denne middagsklassikeren.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
Fullkornsris
135 g
Chili sin carne
600 g
Vann
1 dl
Tomat
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Maiskorn
1 pakke
Lime
½ stk
Tortillachips
½ pakke
Lettrømme
75 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 685 kcal
- Fett: 17 g
- Karbohydrater: 112 g
- Protein: 22 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også lage en tacoform i stekeovnen. Fordel chili sin carnen og tortillachipsene i en smurt ildfast form, og topp med litt revet ost. Stek formen i ovnen ved 220 grader varmluft i 12–15 minutter, til den er gjennomvarm.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Hell chili sin carnen og 1 dl vann over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La det hele småkoke på middels varme i omtrent 10 minutter, eller til gryten er gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.
Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og finhakk chilien og korianderen. Sil laken av maiskornene, og skyll dem. Bland grønnsakene i en serveringsskål, og smak til med saften fra limen, salt og pepper.
Topp retten med maissalsaen, tortillachipsene og rømmen ved servering.
God middag!