Bowl med ponzumarinert tofu, rødkål og mango
20-30
Laktosefri
Vegetar

Bowl med ponzumarinert tofu, rødkål og mango

Her får du råmarinert norskprodusert tofu proppfull av smak, og servert med masse grønnsaker er dette sunn og innovativ hurtigmat.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • hvetemel
  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Ponzumarinert tofu

tofu
Tofu (Soya)
1 pakke
ponzusaus
Ponzusaus (Soya, Hvete)
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Hvetemel (Hvete)
2 ss

Topping

mango
Mango
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
syltet ingefær
Syltet ingefær
1 pakke

Dressing

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 901 kcal
  • Fett 45 g
  • Karbohydrater 93 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Mariner rødkålen i limesaft og litt salt.

  1. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  2. Ponzumarinert tofu: Pakk tofuen inn i et rent kjøkkenhåndkle eller litt kjøkkenpapir. Press ut så mye væske du klarer, enten med hendene eller ved å presse tofuen mellom to tallerkener. Kutt tofuen i små terninger og ha dem i en bolle. Vend inn 2 ss hvetemel. Varm opp en stor stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek tofuterningene i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og sprø. Skru ned varmen, vend inn ponzusausen, sesamfrøene og litt av chiliflakene, og stek videre i 3–4 minutter. La tofuterningene stå på lav varme frem til servering. 
  3. Topping: Skrell og kutt mangoen i terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.  
  4. Bowl: Fordel risen i serveringsskåler og legg tofuen, mangoen og rødkålen i grupper oppå. Topp med ønsket mengde av chiliflakene, den syltede ingefæren, chilimajonesen og korianderen.