Kremet pasta med ishavsreker, sitron, tomat og dill
15-20

Kremet pasta med ishavsreker, sitron, tomat og dill

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • skalldyr,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • pastavann
  • olje
  • salt
  • pepper

Pasta

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g

Reker i crème fraîche-saus med spinat

rødløk
Rødløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g
lett crème fraîche
Lett crème fraîche (Melk, Laktose)
150 g
reker
Reker (Skalldyr)
200 g
Pastavann
1 dl

Topping

tomat
Tomat
1 stk
dill
Dill
1 bunt
sitron
Sitron
1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 626 kcal
  • Fett 17 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til sausen med litt revet sitronskall, og server resten av sitronen i båter. Ha hakket dill i sausen for ekstra dillsmak.

  1. Pasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på omtrent 1 dl av pastavannet når pastaen er ferdigkokt.  
  2. Reker i crème fraîche-saus med spinat: Skrell og kutt rødløken i terninger. Skyll spinaten i kaldt vann. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i omtrent 2 minutter, til den er gyllen. Ha i crème fraîchen og spinaten og kok forsiktig opp. Smak til sausen med salt og pepper, og juster konsistensen med omtrent 1 dl pastavann fra steg 1.  
  3. Topping: Skyll tomaten, dillen og sitronen. Kutt tomaten i terninger, grovhakk dillen og finriv skallet fra sitronen. 
  4. Servering: Sil vannet av pastaen, og vend pastaen og rekene inn i crème fraîche-sausen. Fordel pastaen på tallerkener og dryss tomatterningene, dillen og sitronskallet over.   
  5. God middag!