30-40
Glutenfri
Grillede kyllinglår med gresk salat og ovnsbakte hvitløkspoteter
Klassisk gresk salat med oliven, agurk, fetaost, tomater og sjalottløk er nydelig og smakfullt følge til saftige kyllinglår.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- melk
Basisvarer
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Hvitløkspoteter
Poteter
350 g
Hvitløksfedd
1 stk
Grillede kyllinglår
Grillede kyllinglår med Provencekrydder
430 g
Gresk salat
Sjalottløk
½ stk
Agurk
½ stk
Tomat
1 stk
Fetaost (Melk, Laktose)
100 g
Kalamataoliven
1 pakke
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 787 kcal
- Fett 53 g
- Karbohydrater 35 g
- Protein 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer i kyllinglåret der det er på sitt tykkeste, og stek det i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 70 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader.
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Hvitløkspoteter: Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og grovhakk den halve hvitløken. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
- Grillede kyllinglår: Legg kyllingen med skinnsiden opp på et stekebrett med bakepapir. Stek kyllingen i ovnen i 15–20 minutter, til den er gjennomvarm (se tips).
- Gresk salat: Skrell sjalottløken, og skyll agurken og tomaten. Kutt sjalottløken, agurken og tomaten i skiver. Del eller smuldre fetaosten i mindre biter. Bland sammen grønnsakene, olivenene og fetaosten i en serveringsskål, og smak til med saft fra sitronen, 1 ss olivenolje, salt og pepper.
- Grilltips: Bruk grillen hvis været tillater det! Hvis du bruker en kullgrill, kan du legge mindre kull på den ene siden av grillen. På den måten får du én grillsone med direkte varme, og én med indirekte varme. Det er lettere å kontrollere varmen med gassgrill. Koble ut en av brennerne slik at du har en sone som ikke er fullt så varm.