Crispy kyllingburger med chilimajones, tomat, hjertesalat og potetskiver
20-30

Crispy kyllingburger med chilimajones, tomat, hjertesalat og potetskiver

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • spelthvete,
  • melk

Basisvarer

  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Ovnsbakte potetskiver

poteter
Poteter
350 g

Grønnsaker

rødløk
Rødløk
½ stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Crispy kylling og burgerbrød

crispy kylling
Crispy kylling
300 g
brioche-hamburgerbrød
Brioche-hamburgerbrød (Egg, Hvete, Spelthvete, Melk, Laktose)
1 pakke

Til servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 757 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også sylte rødløken. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La rødløken trekke i laken frem til servering.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
  2. Ovnsbakte potetskiver: Skyll og kutt potetene i skiver. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.  
  3. Grønnsaker: Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt tomaten i tynne skiver. Skyll og kutt salaten i biter.
  4. Crispy kylling og burgerbrød: Legg kyllingen på stekebrettet med potetene når det gjenstår 15 minutter av potetenes steketid. Stek kyllingen i ovnen med potetene, til den er gjennomvarmet. Varm hamburgerbrødene i ovnen i omtrent 4 minutter før servering.
  5. Servering: Smør chilimajonesen på hamburgerbrødene, og fyll dem med salaten, tomaten, løken og kyllingen. Server potetskivene til retten.