Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- egg,
- hvete,
- melk,
- soya
Basisvarer
- hvetemel
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Panert kylling
Kyllingbryst med skinn
300 g
Egg (Egg)
1 stk
Panering
1 pakke
Hvetemel (Hvete)
2 ss
Smør (Melk)
1 ss
Sesambrokkoli
Brokkoli
1 stk
Rødløk
1 stk
Sesamfrø (Sesamfrø)
½–1 pakke
Tilbehør
Kinesisk wok- og dippsaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 816 kcal
- Fett 21 g
- Karbohydrater 105 g
- Protein 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland gjerne litt sesamfrø i paneringen når du skal panere kyllingen
- Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
- Panert kylling: Del kyllingbrystene i to på langs. Visp sammen egget med en gaffel i en bolle. Ha melet på en tallerken, og paneringen på en annen. Krydre kyllingen med salt og pepper og vend den først i melet, deretter i egget, og til slutt i paneringen. Legg kyllingen på en tallerken.
- Basmatiris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Panert kylling, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek kyllingen i 2–3 minutter på hver side, til det er gyllent og sprøtt. Ha kyllingen over i en ildfast form med bakepapir, og stek den i ovnen i 6–7 minutter, til den er gjennomstekt.
- Sesambrokkoli: Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i terninger. Skrell og kutt rødløken i skiver. Skyll stekepannen du stekte kyllingen i, varm den opp til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i omtrent 2 minutter før du tilsetter rødløken og sesamfrøene. Stek det hele i omtrent 3 minutter, eller til brokkolien er mør. Smak til med salt.
- Servering: Skjær kyllingen i tykke skiver, og server den kinesiske wok- og dippsausen til retten.