Plantebasert hoisin chunks bowl med sesamstekt brokkoli og jasminris
20-30
Vegetar

Plantebasert hoisin chunks bowl med sesamstekt brokkoli og jasminris

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Hoisinglasert pulled chunks

plantebaserte chunks
Plantebaserte chunks
280 g
hoisinsaus
Hoisinsaus (Soya, Sesamfrø)
1 pakke
vårløk
Vårløk
1 pakke
Vann
1 dl

Ris

jasminris
Jasminris
135 g

Sesamstekt brokkoli

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
brokkoli
Brokkoli
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 730 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 78 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha sesamfrøene i en tørr og varm stekepanne, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, eller til de blir gylne. Dette gir frøene en nøtteaktig smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Sesamstekt brokkoli: Skrell og finhakk hvitløken. Kutt brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i biter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne staver. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 10 minutter, eller til de er gylne og møre. Strø over sesamfrøene når det gjenstår 4 minutter av steketiden.
  4. Hoisinglasert pulled plantechunks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chunksene i 3-4 minutter under omrøring. Ha i hoisinsausen og 1 dl vann, kok opp, og la sausen koke i omtrent 2 minutter, til sausen har kokt litt inn. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og ha den over chunksene før servering.  
  5. Server retten i skåler. Vel bekomme!