Okonomiyaki med soyastekt kyllingkjøttdeig, ris og chilimajones

Godt og rimelig

Laktosefri

Okonomiyaki med soyastekt kyllingkjøttdeig

ris og chilimajones
Ny oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesider- eller hvitvinseddik
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Gulrot
1 stk
Ingefær
½–1 bit
Vårløk
½ pakke
Finsnittet hodekål
150 g
Egg
1 stk
(Egg)
Hvetemel
1½ dl
(Hvete)
Vann
1½ dl
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Jasminris
135 g
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½–1 pakke
Kyllingkjøttdeig
300 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
(Soya)
Chilimajones
½ pakke
(Egg, Sennep)
Vårløk
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
911 kcal
Fett:
39 g
Karbohydrater:
96 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Varm opp ovnen til 180 grader varmluft, pakk inn okonomiyakiene i litt aluminiumsfolie, og hold dem varme frem til servering.

 Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skrell og finhakk ingefæren. Skyll og kutt vårløken i tynne ringer. Pisk sammen egget, 1½ dl hvetemel, 1½ dl vann, 1 ss eddik og litt salt i en bolle. Vend inn gulroten, kålen, ingefæren og halvparten av vårløken. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Bruk omtrent 1 dl røre til hver okonomiyaki, og stek i 3–4 minutter, til de er faste på oversiden. Snu okonomiyakien og stek den i omtrent 1 minutt på den andre siden (se tips). Gjenta til du er tom for røre. 
Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i ingefærblandingen. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Smak til med soyasausen, skru ned varmen, og hold det varmt til resten av retten er klar. 
Server okonomiyakiene med kyllingkjøttdeigen og risen, og topp med chilimajonesen og resten av vårløken.
God middag!