Stekt laks med pasta i spinatsmørsaus og rødkål- og eplesalat
15-20

Stekt laks med pasta i spinatsmørsaus og rødkål- og eplesalat

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • pastavann
  • olivenolje
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Pasta med spinatsmørsaus

casarecce
Casarecce (Hvete)
200 g
sitron
Sitron
1 stk
spinat
Spinat
50 g
Smør (Melk)
2 ss
Pastavann
2 dl

Rødkål- og eplesalat

gulrot
Gulrot
1 stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
1 ss

Laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 875 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 82 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan steke rødkålen og gulrøttene i stekepannen etter fisken, hvis du foretrekker det. Vend inn eplet til slutt og krydre med salt og pepper. Kutt laksen i terninger, da går det enda raskere å steke den.

  1. Pasta med spinatsmørsaus: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Skyll sitronen og spinaten, og kutt spinaten i tynne strimler. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, men ta vare på 2 dl av vannet i kjelen. 
  2. Rødkål- og eplesalat: Skrell og grovriv gulroten. Skyll og kutt eplet i tynne skiver. Ha gulroten, eplet og rødkålen i en bolle (se tips). Vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik, og la det marinere i bollen frem til servering.
  3. Laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 2–3 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden, og øs det over fisken.
  4. Pasta med spinatsmørsaus, fortsettelse: Kok opp pastavannet fra steg 1, skru ned til lav varme, og pisk inn 2 ss smør litt etter litt. Pass på så sausen ikke koker, da sprekker den. Finriv sitronskallet (kun det gule), og ha det sausen. Smak til med litt salt, pepper og saft fra sitronen. Vend pastaen og spinaten inn med sausen rett før servering. 
  5. God middag!