Roede
Vegetar
Sommersalat
med galiamelon, reddiker, fetaost og mynteNy oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Kikerter
½ pakke
Fullkornspenne
100 g
Olje
1 ts
Reddiker
½ pakke
Rødløk
½–1 stk
Avokado
½–1 stk
Galiamelon
½ stk
Ruccola
60 g
Mynte
1 pakke
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss
Fetaost
50–100 g
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 580 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 64 g
- Protein:
- 20 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt ruter i avokadokjøttet mens det ligger i skallet, og grav det ut med en spiseskje.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en kjele til pastaen.
Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter. Tilbered pastaen som anvist på pakken i vannet fra punkt 1. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen.
Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, fjern stenen, og kutt avokadokjøttet i terninger. Del melonen i to, fjern kjernen, skjær bort skallet og kutt den i terninger. Skyll mynten og ruccolaen, og grovhakk mynten. Ha det hele i en stor serveringsskål.
Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Press ut saften fra sitronen, og bland den sammen med honningen, 1 ss olivenolje, sitronskallet og litt salt i en skål. Vend vinaigretten inn i salaten.
Vend pastaen og kikertene inn i salaten, og smuldre fetaosten over.
57 g Pasta: 50 g Salat: 260 g Fetaoast: 25 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!