25-35
Laktosefri
Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med asiatisk coleslaw og jasminris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sesamfrø,
- hvete,
- soya
Basisvarer
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Soya- og ingefærglaserte kyllinglår
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
1 pakke
Jasminris
Jasminris
135 g
Asiatisk coleslaw
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 837 kcal
- Fett 38 g
- Karbohydrater 76 g
- Protein 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.
- Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
- Soya- og ingefærglaserte kyllinglår: Legg kyllingen i en ildfast form. Vend kyllingen i olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Tilsett soya- og ingefærsausen når det gjenstår omtrent 5 minutter av kyllingens steketid.
- Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
- Asiatisk coleslaw: Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, 1 ss sukker og ½ ts salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Kutt chilien i tynne skiver. Del limen i to.
- Asiatisk coleslaw, fortsettelse: Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt. La coleslawn stå på benken frem til servering. Smak til med saften fra limen og grovkvernet pepper. Topp coleslawen med sesamfrøene.
- God middag!