Laktosefri
Soya- og ingefærglaserte kyllinglår med asiatisk coleslaw og jasminris
4.08 (537)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olivenolje
- sukker
- salt
- pepper
- olje
Kyllinglår
520 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Jasminris
135 g
Gulrøtter
2 stk
Koriander
1 bunt
Rød chili
1 stk
Lime
1 stk
Finsnittet rødkål
100 g
Sesamfrø
1 pakke
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Olivenolje
1 ss
Sukker
1 ss
Salt
½ ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 837 kcal
- Fett: 38 g
- Karbohydrater: 76 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den i ovnen til kjernetemperaturen ligger på 65 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 68–72 grader, som er perfekt for kyllinglår.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingen i en ildfast form. Vend kyllingen i olje, og krydre med salt og pepper. Stek kyllingen i ovnen i 25–30 minutter, til den er gjennomstekt (se tips). Tilsett soya- og ingefærsausen når det gjenstår omtrent 5 minutter av kyllingens steketid.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Bland 2 ss eddik, 1 ss olivenolje, 1 ss sukker og ½ ts salt i en salatbolle. Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skyll og grovhakk korianderen. Kutt chilien i tynne skiver. Del limen i to.
Ha gulrøttene, korianderen, chilien og rødkålen over i salatbollen, og bland godt. La coleslawn stå på benken frem til servering. Smak til med saften fra limen og grovkvernet pepper. Topp coleslawen med sesamfrøene.
God middag!
God middag!