Laksefilet med pannestekt kål, fullkornsris og soya- og ingefærsaus
20-30
Roede
Laktosefri

Laksefilet med pannestekt kål, fullkornsris og soya- og ingefærsaus

Sausen med asiatiske smaker får den saftige laksen til å skinne i denne retten. Pannestekte grønnsaker er friskt tilbehør med deilig krønsj.

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • margarin
  • olje
  • salt
  • pepper

Fullkornsris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Laks med soya- og ingefærsaus

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
soya- og ingefærsaus
Soya- og ingefærsaus (Soya, Hvete)
½–1 pakke
Margarin (Melk)
1 ss

Pannestekte grønnsaker

hodekål
Hodekål
300 g
reddiker
Reddiker
1 pakke
purre
Purre
1 stk
Olje
½ ss

Tilbehør

lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 694 kcal
  • Fett 30 g
  • Karbohydrater 68 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bruk grillen om været tillater det! Grill fisken i 3–4 minutter på hver side, og pensle den med sausen. Grill grønnsakene på direkte varme i omtrent 1–2 minutter på alle sider, til de er møre.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Fullkornsris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  3. Laks med soya- og ingefærsaus: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Legg den i en ildfast form, og krydre med salt og pepper. Fordel soya- og ingefærsausen og 1 ss margarin over fisketykkene. Stek fisken i ovnen i 10–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  4. Pannestekte grønnsaker: Skyll kålen og reddikene. Snitt purren i to og skyll den nøye for jord. Kutt kålen og purren i strimler. Kutt reddikene i to eller fire. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 5–6 minutter, til kålen har falt litt sammen. Krydre med salt og pepper.
  5. Tilbehør: Kutt limen i båter, og server båtene til retten. 
  1. Laks: 125 g Grønnsaker: 150 g Kokt ris: 100 g Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).