Bowl med krydderpanert middagsost, røde linser og hummus
30-40
Roede
Vegetar

Bowl med krydderpanert middagsost, røde linser og hummus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • salt
  • sukker
  • egg
  • hvetemel

Røde linser

røde linser
Røde linser
125 g
grønnsaksbuljong
Grønnsaksbuljong
½ pakke

Bakte kikerter og rødløk

kikerter
Kikerter
1 pakke
rødløk
Rødløk
1 stk
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
Olje
1 ts
Bakepapir (kan sløyfes)

Lettsyltet rødkål

finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
sitron
Sitron
¼ stk
Salt
¼ ts
Sukker
½ ts

Panert middagsost

panering
Panering
40 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
middagsost
Middagsost (Melk, Laktose)
1 pakke
Egg (Egg)
1 stk
Hvetemel (Egg, Hvete)
2 ss
Olje
1 ts

Grønnsaker

tomat
Tomat
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g

Servering

hummus
Hummus
½ pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 721 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Chilimixen kan være litt sterkt, så den kan gjerne serveres ved siden av. Om du ikke ønsker å sylte kålen, kan den stekes raskt i en stekepanne.

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Røde linser: Kok linsene etter anvisningen på pakken, men ha i halve pakken med grønnsaksbuljong. 
  3. Bakte kikerter og rødløk: Skyll kikertene i et dørslag. Skrell og kutt rødløken i båter. Fordel kikertene og rødløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og chilimixen(se tips). Stek dem i ovnen i 10–15 minutter. 
  4. Lettsyltet rødkål: Bland sammen rødkålen, ¼ ts salt, 1 ts sukker og saften fra ¼ av sitronen i en bolle. La kålen trekke fram til servering. Server resten av sitronen ved siden av. 
  5. Panert middagsost: Bland sammen paneringen og urtemiksen på en tallerken. Ha 2 ss hvetemel på en tallerken. Knekk egget i en vid skål, og visp det sammen med en gaffel. Vend osten først i hvetemelet, deretter i egget og til slutt i paneringen.
  6. Grønnsaker: Skyll og kutt tomaten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen. Legg grønnsakene på en tallerken. 
  7. Panert middagsost: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek osteskivene i omtrent 2 minutter på hver side. Krydre med litt salt.
  8. Servering: Sett sammen bowlen med linsene, tomaten, ruccolaen, den syltede rødkålen, kikertene og middagsosten. Server resten av sitronen, chilimixen og hummusen til. 
  1. Linser: 50 g Grønnsaker: 150 g Middagsost: 1 stk Kikerter: 40 g Hummus: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.