Halloumi- og aspargespasta med dukkah og sitron
20-30
Vegetar

Halloumi- og aspargespasta med dukkah og sitron

En sommerlig fusionrett med røtter i Middelhavet, stappfull av spennende smaker! Dukkah er en blanding av kjerner og krydder, og gir en nydelig krønsj til retten.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje

Dukkah

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
sesamfrø
Sesamfrø (Sesamfrø)
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
1 pakke

Aspargespasta

pasta
Pasta (Hvete)
200 g
asparges
Asparges
100 g
ruccola
Ruccola
50 g
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
2 ss

Halloumi

halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
200 g

Tilbehør

revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1011 kcal
  • Fett 55 g
  • Karbohydrater 79 g
  • Protein 50 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Kok opp vann til pastaen. 
  2. Dukkah: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kjerneblandingen, sesamfrøene og det tyrkiske krydderet. Stek det hele raskt til kjerneblandingen blir jevnt gyllen. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene. Ta dukkahen til side i en liten skål. 
  3. Aspargespasta: Kok pastaen som anvist på pakken. Kutt av den nederste delen på aspargesen, og kast den. Kutt deretter aspargesen i 4 biter. Skyll og tørk ruccolaen. Del sitronen i båter. Kok aspargesen sammen med pastaen de siste 2 minuttene av pastaens koketid. Hell av vannet, og vend inn ruccoalen og 2 ss olivenolje. Klem over saften fra halve sitronen. Krydre med salt og pepper. 
  4. Halloumi: Del halloumiskivene i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek halloumien i 2 minutter på hver side, eller til den har fått en gyllen stekeoverflate.
  5. Servering: Riv halloumien i mindre biter. Topp pastaen med halloumibitene, dukkahen og Grande Premium-osten. Server sitronbåtene til.