Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar

Blomkålwings med bønnestuing, syltede grønnsaker og aioli

Retten har ingen vurdering
Under 45 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • vann
  • eplesider-/hvitvinseddik
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Bbq saus
1 pakke
Blomkål
1 stk
Røkt chilimix
½ pakke
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Maisstivelse
½ pakke
Panering
½ pakke
Smør
2 ss
(Melk)
Småpoteter
300 g
Rødløk
½ stk
Gulrot
1 stk
Jalapeño
1 stk
Vann
1 dl
Eplesider-/hvitvinseddik
½ dl
Sukker
3 ss
Hvitløksfedd
1 stk
Gul løk
½ stk
Svarte bønner
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Røkt chilimix
½ pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
2 dl
Aioli
½–1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 874 kcal
  • Fett: 34 g
  • Karbohydrater: 119 g
  • Protein: 23 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fyr gjerne opp grillen og grill blomkålen og potetene. Kjør bønnestuingen et par ganger med stavmikser for en jevnere konsistens.

Varm opp stekeovnen til 220 grader over- og undervarme. 
 Smelt 2 ss smør i en kjele, og vend inn bbq sausen. Kutt blomkålen i buketter og ha dem over i en stor bolle. Vend inn smørblandingen, og deretter halvparten av chilimixen, persilladen, maisstivelsen, paneringen og litt salt. Ha blomkålen i en ildfast form og stek den midt i ovnen i omtrent 15 minutter, eller til den er mør. 
 Skyll potetene, og fordel dem på et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje, salt og pepper, og stek potetene i ovnen under blomkålen i omtrent 20 minutter. 
 Skrell rødløken og gulroten. Kutt grønnsakene og jalapeñoen i tynne skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en kjele. Vend inn grønnsakene, og la grønnsakene trekke i laken frem til servering.
Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll bønnene i et dørslag. Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, hvitløken og chilimixen i omtrent 5 minutter.  Hell på de hakkede tomatene, 2 dl vann, bønnene og grønnsakbuljongen. La gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. 
Server aiolien til retten. 
God middag!