Bakt lyr med fennikel og sennepsmarinerte poteter med eple og spinat
30-40
Roede
Laktosefri
Glutenfri

Bakt lyr med fennikel og sennepsmarinerte poteter med eple og spinat

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • sennep,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • margarin
  • salt
  • pepper

Sennepsmarinerte poteter med eple og spinat

poteter
Poteter
350 g
sennepsvinaigrette
Sennepsvinaigrette (Sulfitt, Sennep)
1 pakke
spinat
Spinat
50 g
grønt eple
Grønt eple
1 stk

Bakt lyr med fennikel

fennikel
Fennikel
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
lyrfilet
Lyrfilet (Fisk)
325 g
Olje
1 ts
Margarin (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 463 kcal
  • Fett 18 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Sennepsmarinerte poteter med eple og spinat: Kutt potetene i fire, og kok dem i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
  3. Bakt lyr med fennikel: Skyll fennikelen og skrell rødløken, og kutt dem i grove strimler. Ha grønnsaksstrimlene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene, og krydre med litt salt og pepper. Fordel 1 ss margarin oppå fisken, og stek grønnsakene og fisken nederst i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til fisken flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
  4. Sennepsmarinerte poteter med eple og spinat, fortsettelse: Skyll eplet og spinaten. Kutt eplet i små terninger. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og ha dem over i en serveringsskål. La dem dampe seg tørre i et lite minutt, og vend inn sennepsvinaigretten, epleterningene og spinaten. Krydre med litt salt og pepper. 
  5. Server fisken og grønnsakene med potetsalaten og sjyen fra formen som saus.  
  1. Potetsalat: 240 g Fisk: 162 g  Energiinnhold: ca. 350 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).