Vietnamesisk inspirert salat med kjøttdeig, lettsyltede grønnsaker, mynte og peanøtter
20-30
Roede
Laktosefri

Vietnamesisk inspirert salat med kjøttdeig, lettsyltede grønnsaker, mynte og peanøtter

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • fisk,
  • hvete,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • soya

Basisvarer

  • sukker
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • olje

Lettsyltede grønnsaker

lime
Lime
½ stk
gulrot
Gulrot
1 stk
agurk
Agurk
½–1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
2 ss

Ris

fullkornsris
Fullkornsris
135 g

Søt chilisaus

sesam- og chilisaus
Sesam- og chilisaus (Fisk, Soya, Sesamfrø, Hvete)
½ pakke
søt chilisaus
Søt chilisaus
½ pakke

Kjøttdeig

kjøttdeig med grønnsaker
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
Olje
1 ts

Servering

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
mynte
Mynte
1 pakke
lime
Lime
½ stk
hakkede peanøtter
Hakkede peanøtter (Peanøtter, Nøtter)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 773 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 90 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Lettsyltede grønnsaker: Rør sammen 1 ss sukker, 2 ss eddik og saften fra halve limen i en serveringsskål. Skrell og grovriv gulroten på et rivjern. Skyll og kutt agurken i strimler. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Ha grønnsakene i skålen med laken, og bland det godt sammen. La det trekke frem til servering.
  2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Søt chilisaus: Bland sammen sesam- og chilisausen og den søte chilisausen i en skål. 
  4. Kjøttdeig: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side. Del den opp, og stek videre til kjøttdeigen er gjennomstekt. Bland inn halvparten av den søte chilisausen mot slutten av steketiden.
  5. Servering: Skyll og kutt hjertesalaten i strimler. Skyll og grovhakk mynten. Kutt resten av limen i båter. Topp retten med mynten og peanøttene, og server limebåtene og resten av den søte chilisausen ved siden av. 
  1. Grønnsaker: 180 g Ris: 100 g (kokt) Kjøttdeig: 130 g Peanøtter: 10 g Energiinnhold: Søt chilisaus: 1 ss ca. 500 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).