Kyllingbryst med dampet asparges og spisskål, potetmos og sitrusvinaigrette
30-40
Roede
Glutenfri

Kyllingbryst med dampet asparges og spisskål, potetmos og sitrusvinaigrette

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • margarin
  • melk
  • olje
  • vann
  • sukker
  • olivenolje
  • pepper
  • salt

Potetmos

poteter
Poteter
350 g
Margarin (Melk)
½ ss
Melk (Melk)
1 dl

Kylling

kyllingbryst med skinn
Kyllingbryst med skinn
300 g
rødløk
Rødløk
1 stk
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke
Olje
1 ts

Dampede grønnsaker

spisskål
Spisskål
½ stk
asparges
Asparges
100 g
Vann
2 dl

Sitrusvinaigrette

sitron
Sitron
1 stk
appelsin
Appelsin
1 stk
Sukker
½ ss
Olivenolje
2 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 562 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader over- og undervarme.
  2. Potetmos: Skrell potetene om ønskelig, og kok dem i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og mos potetene sammen med ½ ss margarin og 1 dl melk, litt og litt, til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper. 
  3. Kylling: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Skrell og kutt løken i tynne båter. Ha løken og kyllingen over i en ildfast form, og krydre med sitruskrydderet. Stek det hele i ovnen i 12–15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i omtrent 5 minutter, før du skjærer den i skiver. 
  4. Dampede grønnsaker: Kok opp 2 dl lettsaltet vann i en kjele. Ta bort det ytterste laget på kålen, og kutt den i båter. Knekk av og fjern den nederste og trevlete delen av aspargesene, og kutt de øverste delene i to. Skru ned varmen til middels, og damp grønnsakene under lokk i vannet i omtrent 3 minutter. Hell av vannet.  
  5. Sitrusvinaigrette: Skyll sitronen og appelsinen i vann, og finriv skallet (kun det gule og oransje) på et rivjern. Del fruktene i to, og press ut saften i en skål. Pisk inn ½ ss sukker og 2 ss olivenolje. Smak til med litt salt og skallet fra fruktene. 
  1. Potetmos: 150 g Kylling: 125 g Grønnsaker: 150 g Sitrusvinaigrette: 2 ss Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).