Stekt halloumiost med fullkornscouscous, tomatiserte grønnsaker og lett urtedressing
20-30
Roede
Vegetar

Stekt halloumiost med fullkornscouscous, tomatiserte grønnsaker og lett urtedressing

Halloumi er en kypriotisk fastost som virkelig kommer til sin rett når den stekes. Søte grønnsaker og frisk dressing passer perfekt til den salte osten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • olje
  • salt
  • pepper

Couscous

fullkornscouscous
Fullkornscouscous (Hvete)
125 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke

Tomatiserte grønnsaker

gul løk
Gul løk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
kikerter
Kikerter
1 pakke
tyrkisk krydder
Tyrkisk krydder
1 pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
Vann
2 dl
Sukker
½ ts
Olje
1 ts

Stekt halloumi og tomat

tomat
Tomat
1 stk
halloumi
Halloumi (Melk, Laktose)
100 g
urtemiks
Urtemiks
½ pakke
Olje
1 ts

Tilbehør

lett urtedressing
Lett urtedressing (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 638 kcal
  • Fett 22 g
  • Karbohydrater 80 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ostens sammensetning gjør at den kan grilles og stekes. Halloumiosten er en tradisjonsrik ferskost fra Kypros. Osten er laget av ku-, får,- og geitemelk, og har en gummiaktig konsistens.

  1. Couscous: Tilbered couscousen som anvist på pakken. Vend halvparten av urtemiksen inn med couscousen når den er ferdig kokt. 
  2. Tomatiserte grønnsaker: Skrell og kutt løken og gulroten i terninger. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann.
  3. Tomatiserte grønnsaker, fortsettelseVarm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, gulroten og det tyrkiske krydderet i omtrent 3 minutter, til løken er blank. Tilsett kikertene og de hakkede tomatene. Skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha det i kjelen. La det hele småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med ½ ts sukker, salt og pepper.
  4. Stekt halloumi og tomat: Kutt tomaten i to. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek tomatene med snittflaten ned i 4–5 minutter, og ha dem over på en tallerken. Tørk lett av stekepannen, og stek halloumiskivene i 2–3 minutter på begge sider, til de er gylne. Ha tomatene tilbake i pannen, og Krydre med resten av urtemiksen litt salt og pepper. Du kan dele halloumien og tomaten i mindre biter hvis du heller vil det. 
  5. Tilbehør: Server urtedressingen til retten. 
  1. Tomatiserte grønnsaker: 300 g Couscous: 100 g Stekt halloumi: 40 g Dressing: 1 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal.