Rice bowl med teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker og syltet polkabete
15-20
Laktosefri

Rice bowl med teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker og syltet polkabete

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • olje

Ris

basmatiris
Basmatiris
135 g

Syltet polkabete

polkabete
Polkabete
1 stk
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
1 ss

Teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker

rød paprika
Rød paprika
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
kjøttdeig med grønnsaker
Kjøttdeig med grønnsaker
300 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Servering

koriander
Koriander
1 bunt
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 1034 kcal
  • Fett 43 g
  • Karbohydrater 130 g
  • Protein 31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne grønnsakene og kjøttdeigen hver for seg, hvis dere ikke ønsker å servere det blandet.

  1. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Syltet polkabete: Skrell og kutt polkabeten i tynne skiver. Kok opp 3 ss vann, 2 ss eddik og 1 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, vend inn beteskivene, og la de trekke i laken frem til servering.
  3. Teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker: Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skrell og kutt gulroten i skiver.
  4. Teriyakistekt kjøttdeig og grønnsaker, fortsettelse: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og tilsett paprikaen, gulrøttene og ertene (se tips). Stek det hele i omtrent 3 minutter og ha i teriyakisausen. Kok opp, skru ned varmen til middels, og la kjøttdeigen og grønnsakene trekke seg ferdig i sausen, i omtrent 2 minutter. 
  5. Servering: Skyll og grovhakk korianderen. Server aiolien til retten og topp med den syltede polkabeten og korianderen. God middag!