Spagetti med pølser og gresskar

Spagetti med pølser og gresskar

Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Extra virgin olivenolje
    • karri
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Få en voksen til å hjelpe deg med å dele og skrelle gresskaret. Ta en skje og skrap ut frøene og det som ser ut som tråder. Del gresskaret i terninger. Nå skal gresskarterningene stekes sammen med de andre grønnsakene. Du må gjerne hjelpe til med å røre.

    "Skummel spagetti med blodige pølsefingre"
    Sett over en stor kjele med vann til koking av spagetti. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–9 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje.
    Skrell løken og kutt den i små terninger. Kutt squash i biter. Del gresskaret i to, skjær bort skallet og ta ut kjernen. Kutt gresskaret i terninger. Varm opp en stekepanne med olje og stek grønnsakene i 5 minutter. Ha på karri og passata. La det hele småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
    Del pølsene i to. Kutt to små snitt på den ene siden og dytt inn en gresskarkjerne i tuppen av pølsene. Stek pølsene på middels varme til de er gylne og varme. Dypp bakenden i ketsjup. Om du ikke ønsker å leke med maten, kan du kutte pølsene i biter og steke dem på vanlig måte.
    Bland sausen inn i spagettien og dryss over gresskarfrø. Eventuelt kan du servere pasta, saus og frø hver for seg om det blir for skummelt å blande alt sammen.
    Server blodige pølser med spagetti og saus. Ha en skrekkelig fornøyelse!
    «GRESSKAR»: Gresskar er en grønnsak som kommer i omtrent 20 ulike sorter. Noen kan spises, og noen er bare til pynt. Du har kanskje laget en gresskarlykt til halloween? Gresskaret kan brukes til mye mer enn pynt til halloween. Blant annet i suppe, pai, pasta, kake og brød. Når du varmebehandler gresskaret kommer det frem en god, søt smak. Frøene kan spises som snacks og smaker ekstra godt om de er ristet litt i stekepanna. Ta en smak da vel. Gresskarene kan vokse seg veldig store og tunge. Norges største gresskar ble dyrket i Kristiansand i 2014 og veide så mye som 318 kg!
    God middag!