Laktosefri
Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris
Retten har ingen vurdering
Under 20 min
9 Ingredienser
Fersk og fet laks med søt og salt teriyakisaus og frisk og sødmefylt mango er en uslåelig kombinasjon.
Fersk og fet laks med søt og salt teriyakisaus og frisk og sødmefylt mango er en uslåelig kombinasjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
Jasminris
135 g
Laksefilet
270 g
Teriyakisaus
1 pakke
Mango
1 stk
Tomat
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
1 stk
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 946 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 85 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med mango- og tomatterningene.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Skrell mangoen, fjern stenen og kutt ønsket mengde av mangokjøttet i terninger. Skyll og kutt tomaten i terninger. Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Fordel salatbladene utover et serveringsfat. Skyll og grovhakk korianderen, og kutt limen i båter.
Fyll salatbladene med risen, laksen og tomat- og mangoterningene. Server chilimajonesen, korianderen og limebåtene til retten.
God middag!