Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris
15-20
Laktosefri

Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris

Fersk og fet laks med søt og salt teriyakisaus og frisk og sødmefylt mango er en uslåelig kombinasjon.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

  • olje

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Teriyakibakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
teriyakisaus
Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
1 pakke

Tilbehør

mango
Mango
1 stk
tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
koriander
Koriander
1 bunt
lime
Lime
1 stk
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 946 kcal
  • Fett 51 g
  • Karbohydrater 85 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med mango- og tomatterningene.

  1. Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
  2. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
  3. Teriyakibakt laks: Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i omtrent 8 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. 
  4. Tilbehør: Skrell mangoen, fjern stenen og kutt ønsket mengde av mangokjøttet i terninger. Skyll og kutt tomaten i terninger. Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Fordel salatbladene utover et serveringsfat. Skyll og grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. 
  5. Fyll salatbladene med risen, laksen og tomat- og mangoterningene. Server chilimajonesen, korianderen og limebåtene til retten.