Fiskegrateng med råkost, appelsin og kokte poteter
4.23 (1360)
Under 35 min
6 Ingredienser
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter. 
Fiskegratengen vår er like populær, uke etter uke. Den gir en følelse av å være helt hjemmelaget, selv om det også er en av våre enkleste retter. 
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
 - Fisk·
 - Hvete·
 - Melk
 
Basisvarer:
- Olje
 - pepper
 - salt
 - smør
 
Poteter
350 g
Fiskegrateng
650 g
Panering
1 pakke
Smør
2–3 ss
Gulrøtter
2 stk
Appelsin
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
 - 876 kcal
 - Fett:
 - 36 g
 - Karbohydrater:
 - 102 g
 - Protein:
 - 35 g
 
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha gjerne litt purre, vårløk eller gressløk i det smeltede smøret før servering.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. 
 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Ha fiskegratengen i en smurt ildfast form, og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over paneringen, og fordel 2–3 ss smør på toppen. Stek gratengen i ovnen i omtrent 30 minutter.
 Skrell og grovriv gulrøttene på et rivjern. Skrell og kutt appelsinen i biter. Bland sammen gulrøttene og appelsinbitene i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
 Smelt 2–3 ss smør i en liten kjele (se tips).
 Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø den over retten ved servering. 
God middag!
