Frisk vårsalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki
15-20
Glutenfri

Frisk vårsalat med marinert kylling, nektarin og epletzatziki

Denne salaten er både enkel, rask og skikkelig god. Nyt kombinasjonen av saftig kylling, søt nektarin, og frisk epletzatziki.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Ristet kjerneblanding

kjerneblanding
Kjerneblanding
1 pakke
chipotlemiks
Chipotlemiks
½ pakke

Epletzatziki

agurk
Agurk
½ stk
grønt eple
Grønt eple
1 stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
150 g
persillade
Persillade (Sulfitt)
1 pakke

Vårsalat

kyllinggyros
Kyllinggyros
300 g
agurk
Agurk
½ stk
nektarin
Nektarin
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
100 g
finsnittet rødkål
Finsnittet rødkål
100 g
Olivenolje
1 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 689 kcal
  • Fett 47 g
  • Karbohydrater 28 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Ristet kjerneblanding: Varm opp en stekepanne til middels varme. Tilsett kjerneblandingen og rist den i omtrent 2 minutter til kjernene er gylne. Drypp over litt olje og vend inn ønsket mengde chipotlemiks. Ha kjernene over i en skål. 
  2. Epletzatziki: Riv halve agurken og eplet på den grove siden av rivjernet. Klem ut vannet. Ha yoghurten i en skål og bland inn agurken, eplet og persilladen. Smak til med salt og pepper. 
  3. Vårsalat: Varm opp samme stekepanne som du stekte kjernene i, til middels høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingkjøttet i 6–7 minutter. 
  4. Vårsalat, fortsettelse: Kutt resten av agurken i terninger og nektarinen i båter. Ha salaten og rødkålen i en bolle og vend inn 1 ss olivenolje og 1 ss eddik. Fordel salaten på et stort fat, og topp med agurken, nektarinene og kyllingen. 
  5. Servering: Topp salaten med kjerneblandingen og server epletzatzikien ved siden av.