Torsk med eggesmør og stekte poteter
20-30
Glutenfri

Torsk med eggesmør og stekte poteter

Dampet spisskål og møre gulrøtter med litt smør på er en nytelse i seg selv. Her kombineres grønnsakene med flott fisk og et klassisk eggesmør.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • salt
  • pepper
  • olje

Stekte poteter

poteter
Poteter
350 g

Eggesmør

egg
Egg (Egg)
1 stk
kryddersmør
Kryddersmør (Melk, Laktose)
½ pakke
sitronskall
Sitronskall
1 ss

Dampede grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
spisskål
Spisskål
1 bit
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss

Torsk

torskefilet
Torskefilet (Fisk)
325 g

Servering

sitron
Sitron
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 499 kcal
  • Fett 21 g
  • Karbohydrater 37 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du trenger ikke å steke potetene, om du vil spare litt tid.

  1. Stekte poteter: Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet, og del potetene i to.
  2. Eggesmør: Kok egget i 8–9 minutter, og avkjøl det i rennende kaldt vann. Skrell og del egget i terninger. Smelt kryddersmøret, og ha i egget. Skyll sitronen, og riv skallet (kun det gule) på et rivjern, og rør det inn med smøret og eggene. La smøret stå på lav varme frem til du skal servere. 
  3. Dampede grønnsakerSkrell og kutt gulrøttene i grove biter. Kutt kålen i båter. Ha 2 dl vann og 1 ss smør i en kjele, og smørdamp gulrøttene og kålen i 3–4 minutter. Hell av vannet, og krydre med salt og pepper.
  4. Torsk: Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 2–3 minutter på hver side. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Krydre med salt og pepper. Legg fisken på en tallerken.
  5. Stekte poteter, fortsettelse: Ha litt mer olje i stekepannen du stekte fisken i, og stek potetene med snittsiden ned i omtrent 2 minutter. 
  6. Servering: Del sitronen i båter, og klem litt saft fra sitronen over retten ved servering.