Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og kremet appelsinsaus
20-30

Sitrusstekt svinenakke med ovnsbakte grønnsaker og kremet appelsinsaus

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • hvete,
  • melk,
  • soya

Basisvarer

  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Ovnsbakte grønnsaker

rødløk
Rødløk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
kålrot
Kålrot
300 g
poteter
Poteter
350 g

Sitrusstekt svinenakke

svinenakke
Svinenakke
300 g
sitruskrydder
Sitruskrydder (Sulfitt)
½–1 pakke

Kremet appelsinsaus

kremet appelsinsaus
Kremet appelsinsaus (Soya, Hvete, Melk, Laktose)
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 686 kcal
  • Fett 38 g
  • Karbohydrater 50 g
  • Protein 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakte grønnsaker: Skrell og grovhakk hvitløken. Skrell og kutt kålroten i staver. Skrell rødløken, og kutt den og potetene i båter. Fordel kålroten, løken, hvitløken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene midt i ovnen i 15–20 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  3. Sitrusstekt svinenakke: Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 3–4 minutter på hver side, eller til det er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
  4. Kremet appelsinsaus: Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. 
  5. Vel bekomme!