Souvlaki med pommes frites, blandet salat med tomat, og tzatziki
20-30
Glutenfri

Souvlaki med pommes frites, blandet salat med tomat, og tzatziki

Souvlaki er populær gresk hurtigmat der marinert kjøtt grilles, og spises rett fra spydet.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olivenolje
  • eplesider- eller hvitvinseddik
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Pommes frites

poteter
Poteter
350 g

Souvlaki

sitron
Sitron
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
mager svinekam i skiver
Mager svinekam i skiver
300 g
oregano
Oregano
1 pakke
grillspyd
Grillspyd
4 stk
Olivenolje
1 ss

Tzatziki

agurk
Agurk
½ stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
½ stk
yoghurt
Yoghurt (Melk, Laktose)
150 g

Tilbehør

tomat
Tomat
1 stk
restaurantsalat
Restaurantsalat
50 g
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Eplesider- eller hvitvinseddik
½ ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 576 kcal
  • Fett 29 g
  • Karbohydrater 38 g
  • Protein 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis været tillater, kan du gjerne grille souvlaki-spydene og tomatene ute på grillen over direkte varme.

  1. Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Legg grillspydene i varmt vann.
  2. Pommes frites: Kutt potetene i strimler. Fordel potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek pommes fritesen i ovnen i omtrent 20 minutter. Vend pommes fritesen en gang under steketiden.  
  3. Souvlaki: Skyll og tørk sitronen. Skrell og finhakk hvitløken. Finriv skallet fra sitronen (kun det gule) på et rivjern. Kutt kjøttet i terninger på omtrent 2 cm. Del sitronen i to, og press saften fra halve sitronen i en bolle. Ha i halvparten av hvitløken, oreganokrydderet, 1 ss olivenolje, litt salt og pepper. Vend inn kjøttet, og la det hele marinere i minst 10 minutter. 
  4. Tzatziki: Skyll og grovriv agurken på et rivjern. Ha agurken i et dørslag, og krydre med litt salt. Press ut så mye væske du klarer fra agurken, og ha agurken, resten av hvitløken og yoghurten i en serveringsskål. Smak til med pepper.      
  5. Souvlaki, fortsettelse: Tre kjøttet på grillspydene. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek spydene i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
  6. Tilbehør: Skyll og kutt tomaten i store terninger. Ha tomaten og salaten i en serveringsbolle, og bland inn 1 ss olivenolje og ½ ss eddik. Krydre med litt salt og pepper. Kutt resten av sitronen i båter. og server båtene til retten. 
  7. God middag!