Karbonader med grønnsaker med stekt hjertesalat og kremet potetsalat
20-30
Glutenfri

Karbonader med grønnsaker med stekt hjertesalat og kremet potetsalat

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper

Potetsalat

poteter
Poteter
350 g
rød paprika
Rød paprika
1 stk
purre
Purre
½ stk
yoghurt naturell
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke

Karbonader

karbonader med grønnsaker
Karbonader med grønnsaker
360 g

Stekt hjertesalat

hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 767 kcal
  • Fett 50 g
  • Karbohydrater 48 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Om været tillater det, kan denne retten fint tilberedes på grillen. Grill karbonadene på indirekte varme i omtrent 4 minutter på hver side. Grill hjertesalaten i 2–3 minutter til den er gyllen.

  1. Potetsalat: Del potetene i fire og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og la potetene dampe godt av seg. 
  2. Karbonader: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Ta karbonadene ut av stekepannen.
  3. Potetsalat, fortsettelse: Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Del purren i to på langs og skyll den godt. Kutt purren i tynne skiver. Vend paprikaen, purren, yoghurten og aiolien inn i de ferdigkokte potetene. Smak til med salt og pepper.  
  4. Stekt hjertesalat: Del hjertesalaten i to på langs, gjennom stilken. Skyll den godt. Bruk samme stekepanne som du stekte karbonadene i, og stek hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent 3 minutter. Ha 1 ss smør i pannen, og øs smøret over hjertesalaten. Dryss over litt salt før servering. 
  5. God middag!