20-30
Glutenfri
Karbonader med grønnsaker med stekt hjertesalat og kremet potetsalat
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- sulfitt,
- egg,
- sennep,
- melk
Basisvarer
- smør
- olje
- salt
- pepper
Potetsalat
Poteter
350 g
Rød paprika
1 stk
Purre
½ stk
Yoghurt naturell (Melk, Laktose)
½ pakke
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Karbonader
Karbonader med grønnsaker
360 g
Stekt hjertesalat
Hjertesalat
1 stk
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 767 kcal
- Fett 50 g
- Karbohydrater 48 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Om været tillater det, kan denne retten fint tilberedes på grillen. Grill karbonadene på indirekte varme i omtrent 4 minutter på hver side. Grill hjertesalaten i 2–3 minutter til den er gyllen.
- Potetsalat: Del potetene i fire og kok dem i 15–20 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell av vannet og la potetene dampe godt av seg.
- Karbonader: Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek karbonadene i omtrent 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomvarme. Ta karbonadene ut av stekepannen.
- Potetsalat, fortsettelse: Skyll, rens og kutt paprikaen i tynne strimler. Del purren i to på langs og skyll den godt. Kutt purren i tynne skiver. Vend paprikaen, purren, yoghurten og aiolien inn i de ferdigkokte potetene. Smak til med salt og pepper.
- Stekt hjertesalat: Del hjertesalaten i to på langs, gjennom stilken. Skyll den godt. Bruk samme stekepanne som du stekte karbonadene i, og stek hjertesalaten med snittflaten ned i omtrent 3 minutter. Ha 1 ss smør i pannen, og øs smøret over hjertesalaten. Dryss over litt salt før servering.
- God middag!