Frijoles Charros - Meksikansk bønnegryte med mørkokt svinebog og kokt ris
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Frijoles Charros - Meksikansk bønnegryte med mørkokt svinebog og kokt ris

Frijoles Charros er en tradisjonell og populær meksikansk rett som også kalles "cowboy beans". Skikkelig meksikansk comfort food!

Ingredienser

Allergener
  • Melk

Basisvarer

  • vann
  • smør
  • pepper
  • salt
  • olje

Bønnegryte

hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gul løk
Gul løk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
½–1 stk
koriander
Koriander
½ bunt
grønn chili
Grønn chili
½ stk
kidneybønner
Kidneybønner
1 pakke
Sous vide svinebog med jalapeno
Sous vide svinebog med jalapeno
300 g
tomatpuré
Tomatpuré
1 pakke
moste tomater
Moste tomater
½ flaske
røkt chilimix
Røkt chilimix
1 pakke
three spice
Three spice
1 pakke
oksebuljong
Oksebuljong
1 pakke
lime
Lime
½ stk
Vann
2 dl
Smør (Melk)
1 ss

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Til servering

koriander
Koriander
½ bunt
gul løk
Gul løk
½ stk
lime
Lime
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 725 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 88 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du ønsker en mildere gryte kan du skrape vekk frøene på chilien før du hakker den.

  1. Bønnegryte, forberedelse: Skrell og finhakk hvitløken og hele løken. Skyll, rens og kutt paprikaen i små terninger. Skyll korianderen og chilien. Grovhakk korianderen og finhakk chilien (se tips). Sil av laken, og skyll bønnene. Ta svinebogen ut av pakken, men spar på kraften i posen. Del kjøttet i terninger.
  2. Bønnegryte: Varm opp en gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Ha hvitløken, paprikaen, chilien og halvparten av løken i gryten (resten av løken skal brukes til topping). Stek grønnsakene i 3–4 minutter. Ha i tomatpureèn og la det hele steke et minutt til. Tilsett bønnene, de moste tomatene, alle krydderne, buljongen og 2 dl vann. Kok opp og la gryten småkoke i 10–12 minutter. Rør i gryten underveis, og tilsett svinebogen og kraften fra pakken de siste 5 minuttene av koketiden.
  3. Jasminris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  4. Bønnegryte, fortsettelse:  Smak til gryta med salt og pepper, og rør inn litt saft fra limen, 1 ss smør og halvparten av korianderen rett før servering.
  5. Til servering: Del resten av limen i båter. Topp gryten med resten av den finhakkede løken og korianderen, og server risen og limebåtene til retten. 
  6. Vel bekomme!