Limemarinert laks og reker med svart ris, Aguachile salsa, og sprø maischips
20-30
Laktosefri
Glutenfri

Limemarinert laks og reker med svart ris, Aguachile salsa, og sprø maischips

Aguachile betyr "chilivann" og er meksikanernes versjon av ceviche. Her får du laks og reker som er marinert i lime, friske grønnsaker og en forfriskende og litt spicy Aguachile dressing!

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • sennep,
  • skalldyr,
  • fisk

Basisvarer

  • sukker
  • salt
  • vann
  • olje

Svart ris

svart ris
Svart ris
125 g

Limemarinert laks og reker

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
135 g
lime
Lime
½ stk
reker
Reker (Skalldyr)
1 pakke

Grønnsaker

reddiker
Reddiker
½–1 bunt
agurk
Agurk
1 stk
gulrot
Gulrot
1 stk
rødløk
Rødløk
½ stk

Aguachile salsa

koriander
Koriander
½ bunt
Jalapeño
1 stk
lime
Lime
½ stk
finkuttet ingefær, hvitløk og chili
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
½ pakke
Sukker
½ ts
Salt
½ ts
Vann
½ dl

Til servering

chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
koriander
Koriander
½ bunt
tortillachips
Tortillachips
1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 899 kcal
  • Fett 46 g
  • Karbohydrater 89 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å gjøre rødløken litt mildere på smak, kan den legges i en bolle med kaldt vann i 5 minutter før servering.

  1. Svart ris: Tilbered risen som anvist på pakken.
  2. Limemarinert laks og reker: Kutt laksen i terninger, og skyll limen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek lakseterningene i et minutt, til de får litt farge, og er såvidt gjennomstekte. Ha laksen i en bolle sammen med rekene. Strø over litt salt og finrevet limeskall (kun det grønne), og vend forsiktig sammen.
  3. Grønnsaker: Skyll reddikene og agurken. Del agurken i to på langs, skrap ut innmaten, og legg dette til side. Kutt resten av agurken og reddikene i skiver. Skrell gulroten og rødløken. Kutt rødløken i tynne skiver (se tips), og lag lange bånd av gulroten med en skreller eller ostehøvel.
  4. Aguachile salsa: Skyll korianderen og jalapeñoen. Kutt halve jalapeñoen i tynne skiver, og legg til side. Ha resten av jalapeñoen i et litermål sammen med innmaten fra agurken, saften fra limen, ingefærblandingen, ½ dl vann, ½ ts salt, ½ ts sukker og halvparten av korianderen. Kjør det hele sammen med en stavmikser til en tynn saus. Smak eventuelt til med litt mer sukker og salt.
  5. Til servering: Fordel agurken, gulroten, reddiken, løken og den kokte risen på et fat. Legg på laksen og rekene, og ha på Aguachile salsaen. Topp med chilimajonesen, resten av korianderen og jalapeñoskivene. Server tortillachipsene til retten. Vel bekomme!