Bakt laks med spinat-risoni, søte og spicy gulrøtter og løk
15-20
Laktosefri

Bakt laks med spinat-risoni, søte og spicy gulrøtter og løk

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • smør
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Søte og spicy grønnsaker

gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
gul løk
Gul løk
1 stk
sitron
Sitron
½ stk
karri
Karri
½–1 pakke
røkt chilimix
Røkt chilimix
½–1 pakke
Sukker
½ ss
Smør (Melk)
1 ss

Spinat-risoni

risoni
Risoni (Hvete)
150 g
spinat
Spinat
50 g
sitron
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss

Bakt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 732 kcal
  • Fett 33 g
  • Karbohydrater 69 g
  • Protein 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland gjerne de bakte grønnsakene sammen med den ferdigkokte risonien for ekstra smak og farge på risonien. Hvis man ønsker en mer barnevennlig rett, kan man justere ned mengden røkt chili i grønnsakene.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Søte og spicy grønnsaker: Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne båter. Ha grønnsakene over i en ildfast form. Skvis saften fra halve sitronen over grønnsakene, og vend inn ½ ss sukker og ønsket mengde av karrien og den røkte chilimixen. Fordel 1 ss smør i formen, og krydre med litt salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de er møre. 
  3. Spinat-risoni: Tilbered risonien som anvist på pakken.
  4. Bakt laks: Krydre fisken med litt salt og pepper. Legg fisken oppå grønnsakene, når det gjenstår omtrent 10 minutter av steketiden. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
  5. Spinat-risoni, fortsettelse: Skyll og grovhakk spinaten. Vend inn spinaten og 1 ss olivenolje med den ferdigkokte risonien, og smak til med salt, pepper og saften fra resten av sitronen.
  6. Vel bekomme!