Svinefilet med kremet potetsalat, ruccola og tomat
Laktosefri
Glutenfri

Svinefilet med kremet potetsalat, ruccola og tomat

4.22 (553)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Småpoteter
300 g
Selleristang
1 stk
(Selleri)
Grønt eple
½–1 stk
Sjalottløk
½–1 stk
Aioli
1 pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
(Sennep)
Filetstykke av svin
300 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 586 kcal
  • Fett: 32 g
  • Karbohydrater: 35 g
  • Protein: 41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kjernetemperatur for svinefilet er 66–68 grader (rosa kjerne) og 68–70 grader (gjennomstekt).

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.  
Kok potetene i omtrent 15 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
 Del kjøttet i to like store biter. Krydre kjøttet med litt salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i omtrent 1 minutt på hver side, til det er gyllent. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen i 12–15 minutter. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile frem til servering (se tips). 
 Del potetene i to. Skyll og kutt sellerien i tynne skiver, og eplet i terninger. Skrell og finhakk sjalottløken. Bland alt sammen i en salatbolle, og vend inn aiolien. Smak til med kryddermiksen, salt og pepper.  
 Skyll ruccolaen og tomaten. Kutt tomaten i mindre biter og vend sammen med ruccolaen.    
Nyt måltidet!
God middag!