Bakt blomkål- og potetsuppe med stekt bacon og multibrød
20-30
Godt og rimelig

Bakt blomkål- og potetsuppe med stekt bacon og multibrød

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • salt
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • pepper

Blomkålsuppe

bakepotet
Bakepotet
⅔ stk
blomkål
Blomkål
1 stk
hønsebuljong
Hønsebuljong
1 pakke
matfløte
Matfløte (Melk, Laktose)
1 pakke
Vann
8 dl

Multibrød

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk

Bacon

baconterninger
Baconterninger
150 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 588 kcal
  • Fett 20 g
  • Karbohydrater 70 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan koke blomkålbukettene direkte i buljongvannet uten å bake dem i ovnen. Juster suppen med mer vann, om du synes den blir for tykk.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Blomkålsuppe: Skrell og kutt poteten i terninger. Del blomkålen i mindre buketter. Fordel blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek blomkålen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør og lett gyllen. Kok poteten i en kjele sammen med 8 dl vann, buljongen og fløten i omtrent 15 minutter, eller til poteten er møre.   
  3. Multibrød: Varm multibrødene på en rist i ovnen i omtrent 5 minutter, til de er gjennomvarme.
  4. Bacon: Ha baconet i en kald stekepanne og varm den opp til middels høy varme. Stek baconet i fettet den slipper, i omtrent 5 minutter, eller til det er gyllent og sprøtt.
  5. Blomkålsuppe, fortsettelse: Ha den ferdigstekte blomkålen i kjelen med buljongvannet og poteten fra steg 1. Kjør det hele til en glatt suppe med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
  6. Topping: Topp suppen med baconet og server multibrødene til retten. God middag!