Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med dirty fries, revet ost og syltet chili
25-35
Saktevoksende kylling

Stekt brystfilet av saktevoksende kylling med dirty fries, revet ost og syltet chili

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • melk

Basisvarer

  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • sukker
  • vann
  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Dirty fries

poteter
Poteter
350 g
paprikakrydder
Paprikakrydder
½ pakke

Syltet chili og rødløk

rød chili
Rød chili
1 stk
rødløk
Rødløk
1 stk
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Sukker
4 ss
Vann
1 dl

Stekt kyllingbryst

kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
Kyllingbryst u/skinn (saktevoksende)
300 g
Smør (Melk)
1 ss

Salat

tomat
Tomat
1 stk
hjertesalat
Hjertesalat
1 stk

Til servering

vårløk
Vårløk
1 pakke
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
1 pakke
chilimajones
Chilimajones (Egg, Sennep)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 681 kcal
  • Fett 36 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dryss osten over de ferdigstekte dirty friesene, og stek videre i ovnen i omtrent 5 minutter. For hvem elsker ikke smeltet ost?

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
  2. Dirty fries: Skyll eller skrell potetene, og kutt dem i tynne staver. Fordel dem utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt, pepper og paprikakrydderet. Stek potetene i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gjennomstekte og gylne. Vend om på potetene en gang under steketiden (se tips).   
  3. Syltet chili og rødløk: Skyll og kutt chilien i skiver. Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 2 ss eddik, 4 ss sukker og 1 dl vann i en liten kjele. Ha chilien og løken i laken, og ta kjelen av varmen. La det trekke i laken frem til servering.  
  4. Stekt kyllingbryst: Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Smelt 1 ss smør i stekepannen mot slutten av steketiden, og øs smøret over kyllingen. Legg kyllingen over i en ildfast form, og stek den i ovnen i 10–15 minutter. Steketiden avhenger av størrelsen på kyllingbrystet. 
  5. Salat: Skyll og kutt tomaten i store terninger. Skyll og kutt hjertesalaten i mindre biter. Bland tomaten og salaten i en serveringsskål. Bruk gjerne litt av syltelaken fra punkt 3 som dressing i salaten.
  6. Servering: Skyll og kutt vårløken i tynne ringer og kutt kyllingen i skiver. Server dirty friesen på et stort fat eller på tallerkener. Topp retten med den syltede chilien og rødløken, den revne osten, kyllingen, vårløken, og chilimajonesen. Server salaten til retten.