Stekt ris

Stekt ris

Ny oppskrift
Under 25 min
0 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    • soyasaus
    • vann
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, da sklir det ikke så lett. Del paprikaen i to og ta ut stilken med frø. Skyll i kaldt vann og del paprikaen i strimler.

    Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk.
    Kutt paprika og sjalottløk i terninger, og finhakk hvitløk.
    Varm en stekepanne med litt olje og stek skinke, paprika, løk og hvitløk. Tilsett den kokte risen og bland alt godt sammen.
    Visp sammen eggene i en bolle og hell eggeblandingen over i stekepannen. Rør om til eggene er stivnet og jevnt fordelt.
    Smak til med soyasaus, salt og pepper rett før servering.
    Skyll sukkerertene og del tomatene i båter. Sett grønnsakene frem i hver sin skål på bordet.
    Server stekt ris med sukkererter og tomater ved siden av.
    God middag!