Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- salt
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
MINI-KOKKEN: Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, da sklir det ikke så lett. Del paprikaen i to og ta ut stilken med frø. Skyll i kaldt vann og del paprikaen i strimler.
Skyll risen i kaldt vann og ha den i en kjele. Tilsett vann og litt salt, kok opp, rør om og la det forsiktig koke i 12 minutter under lokk.
Kutt paprika og sjalottløk i terninger, og finhakk hvitløk.
Varm en stekepanne med litt olje og stek skinke, paprika, løk og hvitløk. Tilsett den kokte risen og bland alt godt sammen.
Visp sammen eggene i en bolle og hell eggeblandingen over i stekepannen. Rør om til eggene er stivnet og jevnt fordelt.
Smak til med soyasaus, salt og pepper rett før servering.
Skyll sukkerertene og del tomatene i båter. Sett grønnsakene frem i hver sin skål på bordet.
Server stekt ris med sukkererter og tomater ved siden av.
God middag!