Squashsuppe med sprøstekt serranoskinke og egg
Roede

Squashsuppe med sprøstekt serranoskinke og egg

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Squash
2 stk
Purre
½ stk
Bakepotet
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Karri
1 pakke
Olje
1 ss
Hønsebuljong
2 pakke
Vann
10–13 dl
Serranoskinke
1 pakke
Olje
1 ss
Egg
4 stk
(Egg)
Langbrød av fullkorn
2 stk
(Gluten)
Chiliflak
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er viktig å skylle purren grundig, det er nemlig ofte jordrester mellom de mange lagene på denne grønnsaken. Sitronsaft, limesaft, epleeddik eller hvitvinseddik vil gi suppen et lite løft. Server gjerne litt rømmekolle eller kesam i suppen.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann til koking av egg.
Skyll purreløken nøye og skrell poteten. Skjær squash, potet og purre i biter. Finhakk hvitløk. Del serranoskinke i strimler.
Varm opp en kjele med olje. Stek squash, purre, potet, hvitløk og karrikrydderet i et par minutter. Tilsett hønsebuljong og vann, og kok opp. La det hele småkoke i omtrent 15 minutter, til potetene er møre. Ta av og spar på 3 dl av væsken fra kjelen. Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen jevn og glatt. Spe med væsken du tok av til suppen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips). 
Kok eggene i 8–10 minutter. Skyll eggene i kaldt vann, skrell og del dem to.
Stek spekeskinken lett sprø i en medium pluss varm stekepanne.
Fukt langbrødene og stek dem i ovnen i 4–5 minutter før servering.
Server squashsuppe med sprøstekt spekeskinke, kokte egg, chiliflakes og langbrød.
450 g Serranoskinke: 1 ss Egg: 1 stk Grovt brød: 50 g Energiinnhold: ca 380 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram) 
God middag!