Panert torskefilet med sitron- og spinatpasta
15-20

Panert torskefilet med sitron- og spinatpasta

Knasende sprø panering gjør fisken uimotståelig. Enda bedre blir den med pasta laget med hvitløk, sitron, spinat og lagret ost.

Ingredienser

Allergener
  • Egg,
  • fisk,
  • hvete,
  • melk

Basisvarer

  • smør
  • bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • salt
  • pepper

Panert torsk

panert torsk
Panert torsk (Fisk, Hvete)
360 g

Sitron- og spinatpasta

linguine
Linguine (Hvete)
200 g
grønne erter
Grønne erter
125 g
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
spinat
Spinat
50 g
sitron
Sitron
½ stk
Grana Padano
Grana Padano (Egg, Melk)
1 pakke
Smør (Melk)
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 853 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 109 g
  • Protein 42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

  1. Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft og kok opp vann i en kjele til koking av pastaen. 
  2. Panert torsk: Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og gjennomvarm. 
  3. Sitron- og spinatpasta: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene med pastaen de 2 siste minuttene av koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen og ertene. 
  4. Sitron- og spinatpasta, fortsettelse: Skrell og finhakk hvitløken og sjalottløken. Skyll og grovhakk spinaten. Skyll og finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Finriv Grana Padanoen. Varm opp kjelen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i omtrent 2 minutter. Ha pastaen, ertene og spinaten i kjelen, og vend inn sitronskallet, Grana Padano-osten og 1 ss smør. La det hele surre i omtrent 2 minutter, til smøret er smeltet. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.   
  5. God middag!