Fransk tomatisert fiskesuppe med sei, reker, grove pitabrød og aioli
20-30
Roede
Laktosefri

Fransk tomatisert fiskesuppe med sei, reker, grove pitabrød og aioli

Tomatisert fiskesuppe er en fransk klassiker, og det er lett å skjønne hvorfor. Smakfull, mager og mettende.

Ingredienser

Allergener
  • Sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • skalldyr,
  • fisk,
  • hvete,
  • rug

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • salt
  • pepper
  • sukker

Fiskesuppe

gul løk
Gul løk
1 stk
hvitløksfedd
Hvitløksfedd
1 stk
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk
nepe
Nepe
1 stk
fennikel
Fennikel
1 stk
reker
Reker (Skalldyr)
100 g
seifilet
Seifilet (Fisk)
165 g
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
fiskebuljong
Fiskebuljong (Fisk)
1 pakke
Olje
1 ts
Vann
6 dl

Pitabrød

fullkornspita
Fullkornspita (Hvete, Rug)
2–4 stk

Tilbehør

aioli
Aioli (Sulfitt, Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 652 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 83 g
  • Protein 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag krutonger eller brødpinner av pitabrødene: Kutt brødene i biter, vend dem i litt olje og krydre med litt salt. Stek dem i ovnen i omtrent 8 minutter.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Fiskesuppe: Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene og nepen, og skyll fennikelen. Kutt grønnsakene i terninger. Hell laken av rekene. Kutt fisken i grove terninger. 
  3. Fiskesuppe, fortsettelse: Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene fra punkt 2 under omrøring i omtrent 4 minutter, til de er blanke. Ha i de hakkede tomatene, fiskebuljongen og 6 dl vann. Kok opp, og la suppen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper. Vend inn fisken, og la den trekke i suppen i 3–4 minutter før servering. Topp med rekene.
  4. Pitabrød: Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
  5. Tilbehør: Server aiolien til retten.
  1. Fiskesuppe: 550 g Pitabrød: 1 stk Aioli: 1 ts Energiinnhold: ca. 430 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).