Sommersalat med galiamelon, reddiker, fetaost og mynte
20-30
Roede
Vegetar

Sommersalat med galiamelon, reddiker, fetaost og mynte

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • melk

Basisvarer

  • olje
  • olivenolje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)

Kikerter

kikerter
Kikerter
1 pakke
Olje
1 ts

Salat

reddiker
Reddiker
1 pakke
rødløk
Rødløk
½–1 stk
avokado
Avokado
½–1 stk
galiamelon
Galiamelon
1 stk
ruccola
Ruccola
50 g
mynte
Mynte
1 pakke

Vinaigrette

sitron
Sitron
1 stk
honning
Honning
1 pakke
Olivenolje
1 ss

Topping

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50–100 g
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 491 kcal
  • Fett 28 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 18 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt ruter i avokadokjøttet mens det ligger i skallet, og grav det ut med en spiseskje.

  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kikerter: Sil og skyll kikertene i kaldt vann. Fordel dem på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek kikertene i ovnen i omtrent 10 minutter.
  3. Salat: Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skrell og finhakk rødløken. Del avokadoen i to, fjern stenen, og kutt avokadokjøttet i terninger. Del melonen i to, fjern kjernene, skjær bort skallet og kutt den i terninger. Skyll mynten og ruccolaen, og grovhakk mynten. Ha det hele i en stor serveringsskål.
  4. Vinaigrette: Skyll sitronen, og finriv skallet (kun det gule) på et rivjern. Press ut saften fra sitronen, og bland den sammen med honningen, 1 ss olivenolje, sitronskallet og litt salt i en skål. Vend vinaigretten inn i salaten. 
  5. Topping: Vend kikertene inn i salaten, og smuldre fetaosten over.
  1. Kikerter: 115 g Salat: 260 g Fetaoast: 25 g Energiinnhold: ca. 470 kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).