Glutenfri
Stekt laks med poteter, gulrøtter, agurksalat og rømme
4.06 (668)
Under 20 min
6 Ingredienser
Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.
Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Agurk
½ stk
Rødløk
½ stk
Sukker
½ ss
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss
Laksefilet
270 g
Lettrømme
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 639 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 43 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell gulrøttene hvis du vil. Ha rømmen i stekepannen sammen med den ferdigstekte laksen, og gi det hele et raskt oppkok.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter og poteter.
Del potetene i fire. Kutt gulrøttene i grove biter. Kok potetene og gulrøttene i vannet fra punkt 1 i omtrent 16 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Pisk sammen ½ ss sukker, 3 ss vann og 2 ss eddik i en bolle. Skyll og kutt agurken i skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Ha løken og agurken i bollen med syltelaken, og vend godt sammen. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
Server lettrømmen til retten (se tips).
God middag!