Lun fullkornspita med krydderstekt kyllingkjøttdeig, frisk grønnsakssalat og hvitløksdressing
4.12 (345)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olje
- pepper
Kyllingkjøttdeig
300 g
Persillade
1 pakke
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Fullkornspita
4 stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 771 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 83 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Syltet rødløk: Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp 1 dl vann, ½ dl eddik og 3 ss sukker i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn rødløken. La løken trekke i laken frem til servering.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Har du brødrister, kan pitabrødene også varmes forsiktig i den. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingkjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den i omtrent 5 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre med persilladen og pepper.
Skyll og kutt tomaten i skiver. Skrell rødløken. Skyll og rens paprikaen. Kutt rødløken og paprikaen i tynne skiver. Skyll, tørk og kutt salaten i strimler. Ha grønnsakene over på en tallerken.
Stek pitabrødene som anvist på pakken.
Fyll pitabrødene med grønnsakene, kyllingkjøttdeigen og hvitløksdressingen.
God middag!
God middag!