Glutenfri
Vegetar
Vegetarmoussaka med aubergine og tomatsalat med feta
4.01 (254)
Under 45 min
12 Ingredienser
Dette er en vegetarisk vri på en rett som stammer fra Midtøsten. Klassisk for moussaka er auberginen, det er den som gir retten sin nydelige smak.
Dette er en vegetarisk vri på en rett som stammer fra Midtøsten. Klassisk for moussaka er auberginen, det er den som gir retten sin nydelige smak.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider- eller hvitvinseddik
- sukker
- kanel
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Grønne linser
1 pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tyrkisk krydder
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Eplesider- eller hvitvinseddik
1 ss
Sukker
1 ts
Kanel
½ ts
Aubergine
1 stk
Bechamelsaus
250 g
Tomater
2 stk
Fetaost
100 g
Oliven
1 pakke
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 617 kcal
- Fett: 34 g
- Karbohydrater: 55 g
- Protein: 23 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Blir det rester, smaker moussakaen like godt dagen etter, både i matpakken, til lunsj eller middag.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk rødløken og hvitløken. Skrell og riv gulrøttene på den grove siden av et rivjern. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek rødløken i 2 minutter. Sil laken av linsene, og skyll dem i kaldt vann. Tilsett hvitløken, gulrøttene, de hakkede tomatene, det tyrkiske krydderet, grønnsaksbuljongen og linsene. Kok opp, og smak til med 1 ss eddik, 1 ts sukker, ½ ts kanel, salt og pepper. Skru ned varmen, og la sausen småkoke til du skal sette sammen moussakaen.
Kutt auberginen i tynne skiver på langs. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Legg skivene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i 10 minutter.
Ha et lag av tomatsausen i bunnen av en smurt ildfast form. Topp tomatsausen med et tynt lag av bechamelsausen, og så et lag av aubergineskivene. Forsett med et lag til av tomatsausen, aubergineskivene, og avslutt med bechamelsausen (se tips). Stek moussakaen i ovnen i omtrent 25–30 minutter.
Kutt tomatene i skiver, legg dem utover en tallerken og smuldre over fetaosten. Topp med olivenene, drypp over ½ ss olivenolje, og krydre med salt og pepper.
God middag!