Laktosefri
Glutenfri
Mild kyllinggryte med eple, karri og ris
4.06 (64)
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Vann
- salt
- pepper
- olje
Gul løk
1 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Rød paprika
1 stk
Rødt eple
1 stk
Ingefær
1 bit
Strimlet kyllingfilet
300 g
Karri
½–1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 634 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 80 g
- Protein: 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Den letteste måten å skrelle ingefær på, er å bruke en spiseskje til å skrape av skallet. Tilsett ½–1 ss hvetemel når du steker løken, hvis du ønsker en fyldigere saus.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene i terninger. Skyll, rens og kutt paprikaen og eplet i terninger. Skrell og finriv ingefæren (se tips).
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en stor gryte til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den har fått en stekeskorpe. Legg kyllingen over på en tallerken. Ha løken og hvitløken i gryten, og la det steke i omtrent 2 minutter, til løken er blank. Tilsett gulrøttene, ingefæren, karrien og buljongen. La det steke sammen i ett minutt. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann. Gi gryten et oppkok, og la den småkoke i omtrent 10 minutter, til gulrøttene er møre. Tilsett paprikaen, eplet og kyllingen, og la det koke videre i omtrent 3 minutter. Smak til med litt salt og pepper.
Skyll og grovhakk korianderen, og topp retten med den til de som ønsker. God middag!
God middag!