Kylling Kerala med agurksalsa, karripoteter og koriander
Glutenfri

Kylling Kerala med agurksalsa, karripoteter og koriander

4.13 (108)
Under 45 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • vann
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • bakepapir (kan sløyfes)
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Garam masala
1 pakke
Skivet kyllingfilet
300 g
Salt
½ ts
Poteter
350 g
Hønsebuljong
1 pakke
Karri
1 pakke
Vann
5 dl
Agurk
1 stk
Rødløk
½ stk
Koriander
1 bunt
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
½ ss
Rødløk
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Ingefær
½ bit
Karri
1 pakke
Chiliflak
1 pakke
Kokoskrem
1 pakke
Vann
1 dl
Tobladssalat
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 549 kcal
  • Fett: 16 g
  • Karbohydrater: 49 g
  • Protein: 52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
 Bland sammen yoghurten, garam masala-krydderet og ½ ts salt i en bolle. Vend kyllingen i yoghurtmarinaden, og mariner den i minst 10 minutter.
 Skyll og kutt potetene i båter. Kok opp en kjele med 5 dl vann, hønsebuljongen og karrien. Kok potetene i vannet i omtrent 7 minutter. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe fra seg i kjelen. Fordel potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje og salt. Stek potetene i ovnen i omtrent 15 minutter, til de har fått en fin farge.
 Skyll og kutt agurken i terninger. Skrell og finhakk den halve rødløken. Skyll og grovhakk korianderen. Ha alt i en skål, og bland inn ½ ss eddik. Smak til med salt.
 Skrell og kutt rødløken i terninger. Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og finriv ingefæren på et rivjern. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek karrien i 30 sekunder, før du har i den yoghurtmarinerte kyllingen. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter. Tilsett løken, hvitløken, ingefæren og halve pakken med chiliflak, og stek videre i 2 minutt. Tilsett kokoskremen og 1 dl vann, og la det hele koke i omtrent 5 minutter. Smak til med salt.
 Bland tobladssalaten med potetene.
God middag!